Musselmalet porcelæn købes – god pris gives!

Musselmalet købes
Musselmalet porcelæn til salg i en forretning i Japan. Stellet er populært i hele verden.

Vi køber alle former for musselmalet porcelæn fra Royal Copenhagen (Den Kongelige Porcelænsfabrik).

Der findes flere forskellige former for musselmalet, ligesom stellet også findes i flere farver. Vi er interesserede i det hele, og vi giver altid gode, konkurrencedygtige priser, som fuldt ud matcher dem du f.eks. ville kunne opnå ved salg på auktion. Oftest får du faktisk væsentligt mere ud af at sælge til os, da du sparer salær og andre omkostninger ved auktionen.

Vi har en stor kundegruppe i både ind- og udland som efterspørger musselmalet, og derfor er vi også i stand til at betale godt for det.

Herunder kan du læse lidt om de forskellige typer af musselmalet porcelæn, som der findes. Alle typer er lige interessante for os, men prisen varierer naturligvis afhængigt af hvor sjældne dele der er tale om. Om det blot er nogle få dele, eller store stel til mange mennesker, er vi altid interesserede i at give et bud.

Vær opmærksom på at skårede dele generelt ikke har den store værdi. For mere almindelige dele reduceres værdien til nærmest ingenting hvis der er skår, og får mere sjældne dele skal du forvente at værdien mere end  halveres.

Om Musselmalet

Det mussel-malede porcelæn stammer faktisk fra Tyskland (muschel; musling), og blev første gang produceret helt tilbage i 1740’erne af den tyske fabrik “Meissen”. Porcelænet med de karakteristiske, kinesisk inspirerede blomsterdekorationer blev en succes, og succesen blev opsnappet af konkurrerende fabrikker op igennem Europa. Således også i Danmark, hvor Den Kongelige Porcelainsfabrik allerede fra starten i 1775 begyndte at producere musselmalet. Det har de gjort lige siden, så stellet fra den danske fabrik er altså blevet produceret i  mere end 200 år.

Musselmalet Riflet porcelæn

Det riflede musselmalet var det første stel som blev produceret af Den Kongelige Porcelainsfabrik (senere Royal Copenhagen), og er kendt i hele verden. Det er et eftertragtet stel, som den dag i dag samles af både unge og ældre. Produktionen foregår i dag på nøjagtig samme måde som dengang i 1700-tallet da det hele startede. Stellet med den karakteristiske riflede overflade dekoreres i hånden af dygtige kunstnere, og det siges at der skal bruges mere end to tusinde penselstrøg til blot at dekorere en enkelt middagstallerken.

Bemalingsteknikken og den dybe, koboltblå glasur er nøjagtig den samme i dag, som i 1775.

Vi køber alt Musselmalet riflet fra Royal Copenhagen.

Musselmalet Halvblonde porcelæn

I 1885 kommer Arnold Krog til som kunstnerisk leder hos Den Kongelige Porcelainsfabrik, og han videreudvikler det populære riflede musselmalet, da han i 1888 skaber “Halvblonde” og “Helblonde”. Halvblonde, med halvblondekanten der omkranser dekorationen, bliver med det samme populært. Og det er det stadig den dag i dag.

Musselmalet halvblonde fåes ikke i helt så mange varianter som det traditionelle riflede stel, men teknikken, glasuren og mønstrene er de samme – dengang som i dag.

Vi køber alt Musselmalet Halvblonde fra Royal Copenhagen.

Musselmalet Helblonde porcelæn

Helblonde er, ligesom halvblonde, en videreudvikling af det gamle riflede musselmalede stel fra 1775. Skabt i 1888 af Arnold Krog, og overdådigt i sin detaljerigdom. Her er virkelig tale om et stykke kunst, lige så meget som et service.

Musselmalet helblonde har en gennemhullet kant, som kun dygtige håndværkere er i stand til at lave. Derudover har mønstret endnu flere detaljer end de øvrige musselmalede stel, og er en slags “Formel 1” indenfor musselmalet porcelæn.

Da det blev skabt i 1880’erne blev det med det samme populært, og det er det stadig. Der findes samlere til stellet overalt på kloden.

Vi køber alt Musselmalet Helblonde fra Royal Copenhagen.

Mega Mussel

Det moderne stel, Mega Mussel, kom til verden i år 2000. Det var kunstneren Karen Kjældgård-Larsen der stod bag, og det var også hende der designede den sorte variant af stellet, som så dagens lys i 2006. Begge – både det blå og det sorte – er blandt de allermest populære stel herhjemme i dag. De er om noget symbolet på at Den Kongelige Porcelainsfabrik – nu Royal Copenhagen – er fulgt med tiden, og kan blive ved at designe nye klassikere, som rammer lige ind i tidens ånd.

Stellet er håndmålet, præcis som de gamle musselmalede stel, og hver enkel del er derfor unik. Selve mønstret er forstørrede detaljer fra det traditionelle musselmalede stel.

Vi køber alt Mega Mussel fra Royal Copenhagen.

Alle former for Musselmalet porcelæn fra Royal Copenhagen købes

Har du en samling musselmalet porcelæn du ønsker at sælge? Så kontakt os. Vi køber gerne både enkelte dele og samlinger, store som små, af musselmalet porcelæn.
Kontakt os meget gerne og hør mere omkring hvad vi kan tilbyde, og få et helt uforpligtende tilbud. Vi svarer telefonen hele døgnet, alle ugens dage, på 71 99 41 61.

Køber i alle former for musselmalet porcelæn?

Ja – det gør vi. Det gamle musselmalede fra Royal Copenhagen er det mest værdifulde, men vi køber også musselmalet fra Bing & Grøndahl, samt det lidt kraftigere såkaldte “hotel porcelæn”.

Hvad betaler i for musselmalet porcelæn?

Det kommer lidt an på hvad det drejer sig om. De mere ualmindelige dele betaler vi gerne rigtig mange penge for, men alt musselmalet har en vis værdi. I øjeblikket er der gode priser på alt – også almindeligt middags service.

Køber i kun store samlinger af musselmalet?

Nej, vi køber også mindre portioner. En enkelt tallerken er der typisk ikke meget forretning i at købe, men har du fem-seks stykker er vi altid interesserede. Vi køber naturligvis meget gerne større samlinger.