Dansk keramik hitter stadig

Keramik af Arne Bang – én af tidens mest populære, og dyreste, danske keramikere.

Igennem en årrække har skandinavisk, og måske især dansk, keramik oplevet en prismæssig opblomstring på den internationale scene.

Kunstnere som Arne Bang og Axel Salto har ført an i den udvikling, men fine værker fra værksteder som Palshus og Saxbo har også oplevet en gevaldig prisstigning, ligesom de mere traditionelle og populært udbredte stykker keramik fra f.eks. Kähler og Michael Andersen på Bornholm har oplevet at prisen kun er gået op.

Dels er det gode, danske keramik blevet mere eftertragtet som prydgenstande i indretningen herhjemme, men det er især udlandets interesse der presser priserne op på dansk keramik fra forrige århundrede.

Effekter der for få år siden kostede meget lidt, eller tæt på ingenting, på et loppemarked, handles i dag på auktioner verden over for tusindevis af kroner. I nogle tilfælde endda titusindevis af kroner.

Rigtig meget keramik er stadig til at købe for relativt beskedne penge, men det kan være svært selv at vurdere om det er det rene guld man står med i hænderne, når man finder en vase i skabet hos mormor, og ikke kan tyde stemplet i bunden.

Vi har mange års erfaring, og stor ekspertise, i identifikation samt vurdering af dansk keramik. Er du i tvivl er du derfor altid velkommen til at kontakte os – så hjælper vi dig gerne på vej.

Vi køber naturligvis også meget gerne god, dansk og skandinavisk keramik, så ønsker du at sælge, er vi altid parate med et konkurrencedygtigt tilbud.

Kontakt os gerne på telefon 71 99 41 61.