FDB møblernes anden ungdom

on

FDB begyndte i 1950erne at designe og sælge møbler, som skulle kunne erhverves af “menig mand”. Altså relativt billige møbler til folket. Man hyrede en række af tidens dygtigste møbeldesignere, og Børge Mogensen stod blandt andet i spidsen for møbelproduktionen hos FDB i en årrække.

Sammen med blandt andre Poul Volther, Ejvind Johansson og Mogens Koch, skabte han i FDB-regi en række danske møbelklassikere, som stadig er vældigt populære den dag i dag. Fra at have været alle-mands-eje, og være gået lidt i glemmebogen, er mange af FDB-møblerne i dag blevet særdeles eftertragtede, og visse af dem deciderede samlerobjekter.

Det er stadig ikke “dyre” møbler, sammenlignet med så meget andet, men enkelte af møblerne der blev produceret hos FDB – især i 50’erne – kan være flere tusinde kroner værd i dag. Især de mange forskellige stole der kom ud fra fabrikken dengang har fået en renæssance, og koster næsten alle sammen fra 2-300 kroner og opefter pr. stk.

På billedet herunder, som stammer fra en gammel FDB-annonce, ses et udpluk af de mange klassiske designs, som FDB lancerede fra 1950erne og frem.

Image