Har TV’et mon nogen værdi?

Når man skal rydde et dødsbo, eller have et tilbud fra andre i forhold til at få det gjort, er man typisk på herrens mark når det kommer til værdiansættelse af effekterne i boet.

Noget mange vurderer kan koste lidt penge, er elektriske apparater. TV’et, stereoanlægget, køkkenmaskinen eller vaskemaskinen.

Selvom den slags isenkram koster en hel del penge at anskaffe fra nyt, så er brugtværdien på det meste desværre tæt på 0 kroner. En vaskemaskine skal helst ikke være mere end et par år gammel, være i bedste energiklasse og i rigtig god stand, for at man kan få noget videre for den. Et TV der er mere end 3-4 år gammelt repræsenterer også som oftest en meget ringe, eller slet ingen, værdi.

Udviklingen går så hurtigt indenfor den slags, og priserne er efterhånden blevet så lave på markedet for nye varer, at brugtpriserne er meget, meget lave.

Elektronik der kan koste lidt penge, er den slags elektronik der er samlere til, eller som måske endda nærmest regnes for designikoner. En del af B&O’s produktion – særligt fra 80’erne og 90’erne – er i den kategori. De gamle pladespillere i det strømlinede look fra 80’erne er stadig i høj kurs hos samlere. Vi snakker ikke mange tusinde kroner, men vi snakker typisk fra 1.000 kroner og opefter hvis den fungerer.

Gamle computere – og her mener vi altså gamle – fra 80’erne og 90’erne har også værdi for samlere i dag, og det samme gælder spillekonsoller som de første udgaver fra f.eks. Nintendo og SEGA. Igen er det ikke mange tusinde kroner vi taler om, men typisk 4-800 kroner alt efter model og alder.

Så selvom langt det meste elektroniske udstyr ikke har den store brugtværdi, så er der altså undtagelser. Hvis du er i tvivl om noget repræsenterer en værdi, så er du velkommen til at spørge os inden du kører det til genbrug.